El CoNCA considera fonamental que “el TNC actuï com a capçalera de la resta de teatres”


L’informe analitza l’aplicació de les recomanacions fetes a l’avaluació estratègica de l’equipament (2014-2016) i radiografia la seva situació fins a l’exercici 2022. En els exercicis avaluats, el TNC ha adaptat la seva estructura a les noves necessitats determinades pel context i ha incrementat el nombre d’espectacles i gires per Catalunya. El CoNCA considera fonamental que “el TNC actuï com a capçalera de la resta de teatres”
   


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha lliurat aquest dijous l’informe de seguiment del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a la presidenta del Consell d’Administració del TNC, Neus Aranda, i a la directora executiva, Mònica Campos. El CoNCA considera el TNC “un equipament referent i primordial pel que fa a les arts escèniques del país, i considera fonamental que actuï com a capçalera de la resta de teatres”. Ha indicat que ha de continuar “la tasca de difusió de l’exhibició teatral, posant també incís en el patrimoni autòcton i l’exhibició contemporània catalana, juntament amb el suport als creadors emergents, tal com determinen les seves funcions fundacionals”.

L’informe manifesta l’evolució de l’equipament des de la seva avaluació estratègicaque comprenia el període 2014-2016; verifica el grau de resposta a les recomanacions fetes, i recull una visió objectiva de les iniciatives i les accions portades a terme.

El document indica que el TNC està adoptant una estratègia integral que abraça tant l’àmbit artístic com el social i l’educatiu, amb un enfocament en la diversificació, la digitalització i el compromís amb l’exhibició contemporània universal.

Durant el període avaluat, els ingressos anuals del TNC han augmentat un 22,29 % i, segons el CoNCA, “això ha estat un gran impuls per a la consecució dels diferents objectius, tant per a la renovació i adaptació de la infraestructura i per a l’increment del nombre d’efectius, com per sostenir la institució en l’època pandèmica i ampliar el nombre d’espectacles i gires per territori”.

El Consell indica que cal que el TNC aposti “per la programació escolar i de caire social, a més de generar dinàmiques transversals que fomentin l’accessibilitat, la inclusió i la digitalització de l’equipament, tal com ha estat desenvolupant durant el període de seguiment d’aquesta avaluació”.

Enllaç per accedir a l'Informe de seguiment del Teatre Nacional de Catalunya (2017-2022) 

 


 

_____________________________________________________________________

Agències de notícies | Dijous, 28 de novembre de 2024