Informe estadístic

La Xarxa de Museus Locals incrementa el nombre de visitants a exposicions permanents i temporals


Les dades del Cercle de Comparació Intermunicipal de Museus Locals (CCI-ML) de l’any 2023 també revelen que augmenta el nombre d’escolars que fan ús de les activitats educatives dels museus de la XML.


 

L’informe que recull els principals indicadors de la Xarxa de Museus Locals, el Cercle de Comparació Intermunicipal de Museus Locals (CCI-ML) de 2023,  ja està disponible. A l’edició d’enguany, hi han participat 50 dels 51 municipis de la província de Barcelona integrants de la Xarxa de Museus Locals (XML) que compten amb un o més museus municipals.

Població ocupada en el sector cultural. EPA. IV/2024

 
 

En el quart trimestre de 2024, la població ocupada en el sector cultural a Catalunya es va situar en 193.700 persones, un augment del 2,9% respecte de les 188.200 registrades en el mateix període de l’any anterior, segons l’Institut Nacional d’Estadística.

Dones i cultura: reptes i avenços cap a la igualtat


El paper de les dones en el sector cultural continua evolucionant, però encara presenta desigualtats significatives en diversos àmbits. Aquest informe analitza les dades més recents sobre ocupació, formació, creació artística i participació en la cultura a Catalunya, destacant les fites assolides i els reptes pendents per garantir una veritable igualtat.

       

A través de l’informe “Les dones i la cultura”, explorem la presència de les dones en institucions culturals, empreses, festivals i espais de creació, així com les polítiques i iniciatives que fomenten la paritat.

La diversitat de gènere en el teatre europeu: un repte encara pendent


En la setmana del #8M, reflexionem sobre la diversitat de gènere en el teatre europeu. Aquest estudi proporciona una visió detallada basada en l'anàlisi de les dades de 13 teatres en 11 països, i destaca la persistència d'un entorn predominantment masculí malgrat els avenços individuals.
 

La Xarxa de Biblioteques Municipals arriba al 99% de la població de la demarcació de Barcelona


 

Des de l'Àrea de Cultura han aplaudit que el 99% de la població de la demarcació de Barcelona té una biblioteca o bibliobús al seu municipi. Encara queden fora d’aquesta xarxa els municipis d’Argentona, Lliçà de Vall i Gelida, amb qui hi ha altres programes en marxa.
 

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està en expansió: ha tancat l’any 2024 amb més de dos milions d’usuaris, més préstecs que mai i ha superat els 17 milions de visitants. A més, s’han incorporat tres biblioteques a l’XBM, les biblioteques Anton Carrera, de Sant Julià de Vilatorta i l’Alzina de Palau-solità i Plegamans i l’entrada en servei aquest mes de febrer de la Biblioteca Sarrià-J.V.Foix de Barcelona, sumant així un total de 236.

10a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis Culturals


 Els serveis culturals municipals avancen en la recuperació, però encara lluny del 2019
 

La Diputació de Barcelona ha publicat l’informe de resultats de la 10a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal (CCI) de Serveis Culturals, una eina clau per a l’anàlisi i la millora de la gestió cultural local.  Amb la participació de 31 municipis de més de 10.000 habitants, aquest estudi ofereix una radiografia detallada sobre l’estat i evolució dels serveis culturals municipals a la província de Barcelona.

1

Es presenta l’informeACIMC: La situació de la música clàssica a Catalunya (2023)


Un 72% dels municipis catalans no ha acollit cap activitat de música clàssica en tot el 2023, segons l'estudi.Els concerts creixen un 12,4% respecte l'any anterior constatant una "recuperació" amb certes "deficiències"


   

El passat dimecres 20 de novembre a la Sala Martí l’Humà del MUHBA es va presentar l’informeACIMC “La música clàssica a Catalunya”, amb dades del 2023, encarregat per l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) al grup de recerca RESCUE de la Universitat de Barcelona. La presentació va anar a càrrec del Dr. Lluís Rodríguez Salvà, president de l’ACIMC, i de la Dra. Magda Polo Pujadas, coordinadora de la investigació.

1

Anuari SGAE 2024: Dades de Catalunya


La música popular va tornar a impulsar el sector de les arts en viu a Catalunya l’any 2023. Una facturació de 142,6 milions d’euros, segons l’Anuari SGAE 2024.
 

La música popular va tornar a impulsar el sector de les arts en viu a Catalunya l’any 2023 fins a un nivell d’ingressos un 14,7% superior al 2022 i per sobre (+3,5%) de la prepandèmia, amb una recaptació global a taquilla de 142, 6 milions d’euros. L’Anuari SGAE 2024 constata el pes d’aquest subsector l’any passat en la recuperació general

Visor 2030. Indicadors locals ODS


  
Nova plataforma en línia per consultar indicadors municipals en clau Agenda 2030. Impulsada per la Diputació de Barcelona, permet conèixer el grau d’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides a tota la demarcació.
  
 

Informe 2023 de les programacions del Circuit de la Xarxa d’espais escènics municipals


  
L’Oficina de Difusió Artística (ODA) publica l'informe que recull els principals indicadors de l’any 2023 dels teatres i auditoris que participen al Circuit de la Xarxa d’Espais Escènics Municipals. Aquest programa, gestionat per l’Oficina de Difusió Artística (ODA), dona suport a la difusió del teatre, la música, la dansa i el circ professionals en l’àmbit local.