Europa

La mobilitat dels artistes amb discapacitat: reptes i experiències


La xarxa internacional On the Move, que promou la mobilitat internacional d’artistes i professionals de la cultura, s’ha interessat des de fa anys per les circumstàncies específiques dels artistes amb discapacitats. Mitjançant diversos informes, com Time to Act (2021) o Time to Act: Two Years On (2023), derivats del projecte europeu Europe Beyond Access,

Xarxes europees d'organitzacions culturals i creatives (CREA-CULT-2024-NET)


Oberta la nova convocatòria Europa Creativa Cultura de suport a les xarxes europees d'organitzacions culturals i creatives (CREA-CULT-2024-NET).
 

Amb un pressupost de més de 39,7 milions d'euros per al període 2024-2027, la convocatòria Creative Europe Networks fomentarà projectes implementats per xarxes d'organitzacions amb membres de diversos països. 


 

L'acció de suport a les xarxes europees d'organitzacions culturals i creatives pretén millorar les capacitats dels sectors culturals i creatius europeus per afrontar reptes comuns i fomentar talents, innovar, prosperar i generar llocs de treball i creixement. 

Artistes i públics amb discapacitat: passar a l’acció per tombar les barreres


British Council | On The Move
 

Quants programadors busquen activament treballar amb artistes discapacitats? Quines són les principals barreres que justifiquen les institucions culturals per esdevenir més accessibles? Qui pot orientar i ajudar els gestors culturals per obrir els seus programes als professionals de les arts amb discapacitats?

Mapa interactiu del desplegament dels fons Next Generation EU a Catalunya per municipis


La Generalitat ha publicat un mapa interactiu on es pot filtrar per tipus de convocatòria, l'àmbit sectorial o el territori el desplegament dels fons Next Generation EU a Catalunya per municipis. La Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d'Estat, per l'elaboració del mapa ha extret i processat la informació publicada fins al 12 de maig del 2023 de les resolucions definitives d'atorgament.

Portal GAUE


Us convidem a consultar el Portal GAUE de la Diputació de Barcelona amb la guia d'ajudes de la Unió Europea
 

La Guia d'Ajuts de la Unió Europea (GAUE) és un servei de l'Oficina d’Europa i Estratègia Internacional (OEEI) de la Diputació de Barcelona que recull informació sobre els principals fons de finançament europeu. 

Suport a la implantació del Segell del Patrimoni Europeu


El Programa Europa Creativa (CREA), té oberta la convocatòria 'Suport a la implantació del Segell del Patrimoni Europeu' CREA-CULT-2022-EU-HERITAGE-LABEL.
 

El Segell del Patrimoni Europeu (EHL, les seves inicials amb anglès) és una de les iniciatives més valuoses de la UE per enfortir el sentiment de pertinença dels ciutadans europeus a la Unió. El focus en la dimensió europea dels llocs del patrimoni cultural i els valors comuns que representen és un tret distintiu d'aquesta etiqueta.

La publicació final de Birth Cultures


Birth Cultures ha compartit recentment la seva publicació “Birth Cultures – Viatge a través de la història i les tradicions europees entorn del naixement i la maternitat” que recull diverses reflexions sobre les activitats realitzades i sobre els temes abordats al llarg del projecte.

Darreres perspectives sobre ciència en les polítiques culturals


L’interès per la ciència no ha deixat de créixer en els darrers anys en els àmbits local i global: els avenços tecnològics, l’evolució dels sistemes d’innovació i el desenvolupament de processos de recerca i transferència de coneixement, més oberts, participatius i transdisciplinaris, estan marcant les agendes dels governs, vinculades a l’aprofundiment de la concepció de la ciència com a component essencial de la cultura.

Estat, religió i cultura: bases dels règims culturals a Europa


International Journal of Cultural Policy | J. Rius-Ulldemolins i A. Pizzi
 

Des dels anys noranta, amb l’impuls del neoliberalisme després de la caiguda del Mur de Berlín, s’ha considerat que l’enfocament correcte de les polítiques culturals era un model liberal basat en la separació entre l’esfera política, d’una banda, i les polítiques i institucions culturals, de l’altra. Amb tot, trenta anys després, aquests avenços han sigut modestos en alguns països europeus que han mantingut en gran manera els trets culturals anteriors, especialment als antics països comunistes i a les joves democràcies del sud del continent.

Educació artística i en gestió cultural: assignatures pendents i tendències actuals


ENCATC
 

Quines són les últimes tendències en recerca i educació sobre gestió i política cultural? En el marc del darrer congrés d’ENCATCArtists in the spotlight! In search of new agendas for education and research in the cultural management and policy field”, una de les trobades internacionals més importants dedicades als progressos realitzats en teoria, educació, investigació i pràctiques culturals, s’ha publicat un compendi de les ponències presentades que giren al voltant d’aquests temes.