L’informe analitza l’aplicació de les recomanacions fetes a l’avaluació estratègica de l’equipament (2014-2016) i radiografia la seva situació fins a l’exercici 2022. En els exercicis avaluats, el TNC ha adaptat la seva estructura a les noves necessitats determinades pel context i ha incrementat el nombre d’espectacles i gires per Catalunya. El CoNCA considera fonamental que “el TNC actuï com a capçalera de la resta de teatres”
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha lliurat aquest dijous l’informe de seguiment del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a la presidenta del Consell d’Administració del TNC, Neus Aranda, i a la directora executiva, Mònica Campos. El CoNCA considera el TNC “un equipament referent i primordial pel que fa a les arts escèniques del país, i considera fonamental que actuï com a capçalera de la resta de teatres”. Ha indicat que ha de continuar “la tasca de difusió de l’exhibició teatral, posant també incís en el patrimoni autòcton i l’exhibició contemporània catalana, juntament amb el suport als creadors emergents, tal com determinen les seves funcions fundacionals”.
L’informe manifesta l’evolució de l’equipament des de la seva avaluació estratègica [2]que comprenia el període 2014-2016; verifica el grau de resposta a les recomanacions fetes, i recull una visió objectiva de les iniciatives i les accions portades a terme.
El document indica que el TNC està adoptant una estratègia integral que abraça tant l’àmbit artístic com el social i l’educatiu, amb un enfocament en la diversificació, la digitalització i el compromís amb l’exhibició contemporània universal.
Durant el període avaluat, els ingressos anuals del TNC han augmentat un 22,29 % i, segons el CoNCA, “això ha estat un gran impuls per a la consecució dels diferents objectius, tant per a la renovació i adaptació de la infraestructura i per a l’increment del nombre d’efectius, com per sostenir la institució en l’època pandèmica i ampliar el nombre d’espectacles i gires per territori”.
El Consell indica que cal que el TNC aposti “per la programació escolar i de caire social, a més de generar dinàmiques transversals que fomentin l’accessibilitat, la inclusió i la digitalització de l’equipament, tal com ha estat desenvolupant durant el període de seguiment d’aquesta avaluació”.
Enllaç per accedir a l'Informe de seguiment del Teatre Nacional de Catalunya (2017-2022) [3]
_____________________________________________________________________
Agències de notícies | Dijous, 28 de novembre de 2024
Adjunt | Mida |
---|---|
aec08-TNC-2017-2022.pdf [4] | 3.03 MB |
Enllaços:
[1] https://interaccio.diba.cat/members/interaccio
[2] https://interaccio.diba.cat/CIDOC/blogs/2018/ser-no-ser-teatre-nacional
[3] https://drac.cultura.gencat.cat/bitstream/handle/20.500.12368/14295/IS09%20(AEC08)%20Teatre%20Nacional%20de%20Catalunya%20(2017-2022)_WEB.pdf?sequence=10&isAllowed=y
[4] https://interaccio.diba.cat/sites/interaccio.diba.cat/files/is09_aec08_teatre_nacional_de_catalunya_2017-2022_web.pdf
[5] https://interaccio.diba.cat/node/9624