15 exercicis per fer culturisme d’estiu

1. Banyador, tovallola i llibre: bronzejar-se, arrebossar-se de sorra i perdre’s en intrigues vaticanes de final inesperat.

Al mar, al mar… un clàssic de l’estiu


 

2. Matar les hores matant marcianos: aprofita que tens temps per introduir-te en els mons dels videojocs sense pressa. Aventures en mons fantàstics, puzzles, experiències artístiques, novel·les gràfiques interactives… el ventall és infinit.

Fer submarinisme virtual: Abzu, un videojoc refrescant per gaudir d’un fons del mar fantàstic


 

3. Passejar-se pel museu que tens al costat de casa: hi has passat un fotimer de vegades i potser no hi has entrat mai. No només hi ha aire acondicionat: no saps quantes coses pots aprendre!

Imatge: Museu Municipal de Llívia


 

4. Descobrir la teva vocació científica: posa’t la bata blanca i les xancletes i gaudeix de la ciència en una de les activitats que es fan arreu del territori.

Clica la imatge i comença la recerca!


 

5. Trobar lloc en una terrassa de bar a mitja tarda i escriure la cançó de l’estiu perfecta

Una mica d’ajuda per començar a escriure l’èxit de l’estiu (sí, manca la perspectiva de gènere). Font: Grazia


 

6. Fer una escapada a una de les festes majors del territori: ballar els èxits “de todos los tiempos” amb l’orquestra de versions de rigor.


 

7. Improvisar una residència artística. Llogar un apartament a la costa amb uns quants amics i després de torrar-se a la platja, començar un projecte creatiu esbojarrat.

Imatge: Arenas Posibles


 

8. Convertir-se en Indiana Jones en un dels parcs naturals de Catalunya: perdre’s pel patrimoni natural, fer bivac i fer un curs introductori d’astronomia (sí, fora de Barcelona de nit es veuen les estrelles).


 

9. Assajar la coreografia de la cançó d’estiu que t’has inventat. Moviments senzills i repetitius per treure el rovell a totes les articulacions (“mou el colze, olé, olé”).


 

10. Ser guiri per un dia: calçar-se uns mitjons i unes sandàlies i conèixer el vessant cultural del turisme (prohibits la sangria, la paella congelada i els barrets mexicans).

Imatge: Manu Fernández (AP)


 

11. Assaltar la biblioteca del teu poble o del teu barri i demanar al personal que et recomani una lectura per devorar.

Bondi Beach (Australia). Imatge: BDWB


 

12. Pesar figues en alguna sessió de cinema a la fresca o en remull.

Imatge: Sala Montjuïc


 

13. Celebrar el Dia internacional d’allò que més em plau: els gelats amb cucurutxo, les picades de mosquit, les autofotos amb postes de sol.

Imatge: Sunset Selfies


 

14. Declarar la migdiada d’estiu Patrimoni Immaterial de la Humanitat.


 

15. Repassar les publicacions d’Interacció per preparar-se per les jornades sobre Educació i Cultura del 9, 10 i 11 d’octubre.


 

Bon cap de setmana d’estiu!


 

Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris