Muses musicals als museus

Us ha passat mai que contemplant les peces d’un museu us ha vingut una melodia al cap? No cal que siguem sinestèsics, pot ser que només sigui per una associació d’idees puntual o simplement perquè se’ns ha enganxat aquella maleïda cançó de moda que sona per tot arreu.

Les muses són a la mitologia grega les divinitats que inspiren les arts de l'oratòria, com ara el teatre, la dansa i la música. Aquestes muses, per tant, son la inspiració per arts com la música, paraula que les conserva, al estar formada per μουςα ‘musa’ i el sufix -ικος‎ ‘relatiu a’.

Així, si la música és relativa a les muses que inspiren la seva creació, també hi trobarem muses als museus? Museum del llatí prové del grec mouséion μουσεiον que ve a significar ‘temple de les muses’, una institució viva des del 280 a. de la n.e. diferenciada de les biblioteques però constituida per promoure el coneixement.

Deixant-nos de romanços històricoetimològics però, el cas es que sovint els museus i més darrerament, es converteixen en escenaris de vídeos musicals que combinen les obres i peces o bé les parets i l’arquitectura del museu amb coreografies més o menys elaborada per presentar-nos cantants pop o bandes més alternatives en un context museístic, que fins i tot s'han convertit en protagonistes de rutes alternatives per les sales del museu.

Darrerament podem trobar forces vídeos musicals com els de la col·lecció següent, els quals mostren la cara més animada i 'desacralitzada' del ‘temple de les muses’.

Que en gaudiu i balleu al museu!

 



Jain - Oh man (2018)


Jax Jones - Breathe ft. Ina Wroldsen  (2018)


ChocQuibTown - Pa Olvidarte  2018


Apeshit - The characters  (2018)


Frankie Rose - Red Museum (2017)


Constant Crisis - Duh Professors  (2017)

will.i.am - Mona Lisa Smile ft. Nicole Scherzinger (2016)


Jane Zhang - Dust My Shoulders Off  (2016)


'피 땀 눈물 (Blood Sweat & Tears) (2016)


Bonkaz - Museum (2014)


AmyJo Doh & The Spangles - Museo del Jamón  (2014)


Suede - Hit Me  (2013)


Els pets - Per veure’t a tu (2010)



Jimmy Eat World - Always Be (2009)


 

Segurament en podriem trobar molts més, us convidem a afegir-ne algun que ens haguem deixat i us vingui a la memòria. Arribats fins a aquest punt, pels que hagueu vist tots els vídeos musicals enmuseitzats, us deixem el vídeo més desacomplexat sobre les grans pintures de la història de l'art. Que passeu molt bon cap de setmana!

 

70 Million - Hold Your Horses (2010)


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris