V Espai Confluències. Intel·ligència artificial: reptes i oportunitats per als museus i el patrimoni


 

La cinquena edició de l’Espai Confluències, Intel·ligència artificial: reptes i oportunitats per als museus i el patrimoni es va celebrar el passat mes de juny a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Els ponents van ser en Ramon López de Mántaras, professor d’Investigació emèrit del CSIC a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA), del qual fou fundador i director, i Lluís Nacenta, escriptor, músic i investigador en l’espai de confluència de la música, l’art, la tecnologia i la ciència, i comissari de l’exposició «IA: Intel·ligència artificial» del CCCB. Conxa Rodà, especialista en estratègies digitals en museus i organitzacions culturals, docent en diversos màsters i universitats i actualment codirectora del Congrés Internacional de Museus i Estratègies Digitals (CIMED), es va encarregar de conduir el diàleg i el debat amb els assistents.


 



 

Atenent el context actual d'irrupció i generalització de la IA i davant la gran presència que està adquirint a les nostres vides, la cultura no pot quedar al marge. Des d’aquest sector es treballa per valorar i incorporar les eines que ens ofereix la IA, sense renunciar a l’esperit crític. La sessió de Confluències va permetre examinar-ne els avantatges i els inconvenients; analitzar l’impacte que té i pot tenir per al món de la cultura i, més concretament per al sector museístic i patrimonial; i considerar i debatre’n tant les possibilitats com els riscos.


 

Maria Palau, redactora de la secció de cultura del diari El Punt Avui, n’ha elaborat la relatoria. La podeu consultar aquí

També teniu accés als vídeos de les tres presentacions de la jornada al canal Youtube

#confluenciesXML24

Oficina de Patrimoni Cultural


              


 


_______________________________________________________________________