Un androide ens interpel·la per repensar la condició humana

Ja que tenim aquí l’estrena de la pel·lícula «Blade Runner 2049», us presentem una imatge controvertida: el retrat d’un androide finalista en el concurs internacional de fotografia Taylor Wessing Photographic Portrait Prize organitzat per la National Portrait Gallery de Londres.

Es tracta de la famosa Erica, l’androide construïda pel guru de la robòtica Hiroshi Ishiguro (Universitat d’Osaka), que té una extraordinària aparença humana. L’artista finesa Maija Tammi va presentar el seu retrat, anomenat ‘One of Them Is a Human #1’, al concurs, encara que les bases estableixen que les fotografies han de ser fetes a partir d’un model viu. Amb tot, els responsables han decidit no fer fora de la competició aquesta obra, i han afirmat que consideraran si cal canviar les regles en un futur pròxim.


Tammi ha dit que espera que la fotografia faci reflexionar la societat sobre què és el que ens fa humans: «Tenia curiositat per saber si ja estàvem preparats per al retrat d’un androide». En el marc d’Interacció 17, proposem un debat sobre la roboètica, l’ètica en relació amb la intel·ligència artificial, i us animem a pensar en els reptes que planteja la cultura científica i tecnològica. 
 

   


Podeu consultar més informació a l’article «Do Androids Dream of Being Featured in Portrait Competitions?», publicat recentment a ‘The New York Times’.


Que passeu un bon cap de setmana, fins dilluns!


Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris