La culture contre la violence ?
Guillaume Pfister (coord.)| Arfuyen
Que la cultura no sigui un tema candent en els debats polítics no és un mal endèmic de casa nostra. Aquest llibre, una obra col·lectiva concebuda per joves estudiants de la prestigiosa universitat Sciences Po de Paris i coordinada pel professor G. Pfister, aborda la cultura com un element indispensable per fer front a la violència política, social i econòmica.
'Headbutt' de l'escultor algerià Adel Abdessemed
«La culture contre la violence?» analitza la situació dels problemes i limitacions de les polítiques culturals a França en vetlles de les eleccions presidencials (que tindran lloc el proper 7 de maig) amb l’objectiu d’agitar l’electorat i crear debat per trencar amb els discursos establerts en la matèria, incloure formes més eficients de finançament o gestionar millor els reptes que comporta l’explosió de les tecnologies digitals en l’àmbit cultural, per inserir aquests aspectes fonamentals en el cor del debat electoral.
L’interessant format de l’obra enfronta d’una banda, professionals amb llarga trajectòria en diversos àmbits de la cultura aporten les seves reflexions sobre l’estat de la qüestió i, de l’altra, joves universitaris totalment immersos en la cultura digital que veuen el sistema actual envellit i incapaç d’adaptar-se a les necessitats d’avui dia. Com l’autor indica, estem davant d’unes generacions que viuen allunyades de l’oferta cultural pública.
Avui, els joves adults estan més a prop de Netflix que dels museus d’allà on viuen".
L’obra repassa temes com els beneficis del pluralisme cultural, la transversalitat i la cooperació, la necessitat d’estimular la societat al consum cultural i, fins i tot, planteja una redifinició del rol de l’Estat que repensi les relacions a amb les institucions locals i a escala territorial.
Un format de lectura àgil i especialment interessant en moments on, com ara a l’estat francès, sacsejar la societat i fer incloure aspectes fonamentals de la política cultural en el cor dels discursos polítics. Prenguem nota.
Podeu consultar el llibre al Centre d’Informació i Documentació.
|
Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris
- blog de Interacció
- 2320 lectures