Sociologia de l’Art i la Cultura

Laurie Hanquinet, Mike Savage (eds) | Routledge

Aquest manual aporta més d’una trentena de capítols on s’ofereix una visió àmplia i global de la Sociologia de l'Art i la Cultura, posant especial èmfasi en les arts visuals, la literatura, la música i la cultura digital.

Amb contribucions d’autors d’arreu, el volum s’estructura en tres parts: ‘Bourdieu’s Legacy and New Perspectives for the Sociology of Art and Culture, ‘The Fabric of Aesthetics’, i ‘The Complexity of Cultural Classifications’.

A la primera part del volum es troben recollides les aportacions que tracten el llegat i influències de Pierre Bourdieu a la perspectiva de la Sociologia de l'Art i la Cultura, com a referència clau en el debat sobre la relació entre allò cultural i allò social. Des de la seva influència a França o als EEUU, es reflexiona sobre les aportacions i limitacions del seu treball, així com els paradigmes que ha generat. El concepte de capital cultural i el debat sobre els omnívors culturals, la distinció, la noció de camp, així com l’anàlisi de les xarxes socials, entre d’altres, centren el temes de debat d’aquest primers capítols.

A la segona part es discuteix sobre el rol que juguen artistes, intermediaris culturals i institucions culturals en la consecució de les obres d'art i els principis estètics. A la vegada, s’avalua també l'impacte dels contextos nacionals i transnacionals, la noció de camp vers la globalització i els contextos no europeus.

L’última part del «Routledge International Handbook Of The Sociology Of Art And Culture» ofereix una sèrie de reflexions sobre l'estat de la Sociologia de l'Art i la Cultura, introduint de nou el llegat de Bourdieu a la llum dels plantejaments estètics: el debat alta cultura - baixa cultura, l’impacte de la cultura digital i la reestructuració de la cultura popular i les formes de participació cultural, així com la complexitat de les classificacions culturals i les seves interrelacions amb l'estratificació social i les divisions espacials, entre d’altres, són els temes a debat que poden trobar-se.


 


Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació


 


Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris