La planificació estratègica en cultura, nou recurs autoformatiu
"La planificació estratègica consisteix en concebre un futur desitjable i definir els mitjans reals per a assolir-ho"
R.L. Ackoff
Els plans estratègics són una eina bàsica per planificar el desenvolupament territorial a mitjà i llarg termini, a través d’un procés d’anàlisi, reflexió i debat que aspira a millorar la gestió, la implicació dels agents i el desplegament d’accions de manera consensuada.
En els últims trenta anys s’han desplegat processos de planificació estratègica territorial en molts àmbits i sectors. El sector cultural n’ha estat un dels impulsors, i això ha permès la realització d’un gran nombre de plans estratègics culturals.
Des del Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC), s’han realitzat molts d’aquests processos a municipis de la província de Barcelona, amb la participació d’un ampli ventall d’agents de l’ecosistema cultural, amb la voluntat d’identificar línies i objectius estratègics per desenvolupar les polítiques culturals a mitjà i llarg termini.
Si voleu iniciar un pla estratègic de cultura o saber en què consisteix, consulteu la nova càpsula autoformativa “La planificació estratègica en cultura. Disseny, desenvolupament i avaluació”. Un recurs formatiu dirigit a tècnics i gestors culturals que recull tot el bagatge i coneixement de més de 20 anys de planificació estratègica del programa d’assessoraments del CERC.
Aquest recurs formatiu vol presentar la metodologia de la planificació estratègica cultural, abordant les diferents fases i incidir també en el paper dels agents culturals en la definició i elaboració dels plans estratègics, així com donar eines als municipis sobre com elaborar el seu propi pla, i quins passos cal seguir en aquest procés complex.
Consulta i descarrega’t La planificació estratègica en cultura. Disseny, desenvolupament i avaluació
_________________________________________________________________________________________