El Llibre Blanc de l'animació a Espanya 2012

Diboos, la Federació Espanyola d'Associacions de Productores d'Animació, va presentar 'El Llibre Blanc de l'Animació 2012', un extens informe sobre la indústria de l'animació a l'Estat Espanyol realitzat per la consultora Rooter. En aquest informe hi podreu trobar dades econòmiques, de tendències i d'internacionalització del sector de l'animació. L'informe inclou un benchmarking internacional de polítiques públiques, una anàlisi de la tipologia d’ajuts públics i  recomanacions i  propostes de polítiques públiques pel foment del sector de l'animació a Espanya.

A més, el Llibre Blanc defensa que l'efecte total de l'animació en l'economia espanyola és de 729 milions d'euros i de 8.599 llocs de treball, directes i indirectes. Es comptabilitzen més de 200 empreses d'animació, i més de 5.000 llocs de treball, que es preveu ampliar fins a 7.000. El 62% de les empeses exporten els continguts a l'estranger, per aquesta via de negoci obtenen entre un 38% i un 70% dels ingressos.

El Llibre Blanc de l'Animació 2012 [PDF] i  Resum Executiu [PDF]

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris