Biblioteques i cultura maker
Què és un makerspace i què implica la cultura maker?
La cultura maker, la cocreació i la filosofia learn by doing, de la qual el mateix John Dewey era un gran defensor, es posen de rellevància cada vegada més en l’àmbit bibliotecari. Amb aquest número han volgut mostrar una realitat que fa temps que s’ha instal·lat de manera molt positiva i progressiva a les nostres biblioteques. Aquest tipus d’espais responen a les necessitats canviants de les nostres comunitats i en faciliten l’accés al coneixement local i global, i la innovació social, l’aprenentatge informal, l’experimentació i l’esperit col·laboratiu són aspectes fonamentals d’aquesta transformació.
Una publicació que ens parla d’espais de trobada i de creació col·lectiva.
Item, la revista de biblioteconomia i documentació del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, mostra continguts en obert a l’Item68 dedicat a la Cultura Maker, amb especial interès en l'article: "Bibiolab: una aposta per la creació, l’experimentació i la innovació social per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona".
També ens mostra exemples d'àmbit internacional com "The Maker[Space]Ship, San Jose Public Library" o "De Hèlsinki a Barcelona? Una visita a Oodi amb Kari Lämsä" A més d'altres experiències com la de la Biblioteca Montserrat Abelló o la creació col·laborativa de jocs escape room a les biblioteques de Badalona.
Podeu consultar els articles en obert de la revista Item fent clic aquí o a la imatge.