Que sonin les ciutats

Un manual per dur la música al cor de la recuperació de les ciutats | Sound Diplomacy

Animar les ciutats a aprofitar millor les seves economies musicals per crear comunitats de música més inclusives i pròsperes des de la recuperació, és un dels objectius de Sound Diplomacy. Això, al seu parer, requereix una política intencional que inclogui músics i representants de la música en debats entorn a la recuperació i la resiliència. És per això, que Sound Diplomacy ha creat una nova guia integral i un nou pla de recuperació: el Music Cities Resilience Handbook.
 


Aquest manual proposa un model on la música, les arts i la cultura són un sector econòmic principal, impulsor social i cultural de la recuperació urbana. Si tot aquests exemples s’haguessin considerat abans de la crisi es podria afirmar que aquesta tindria menys impacte en el sector. En canvi, ens trobem en una situació de precarietat. Per això, el manual entre dades i exemples de bones pràctiques, aquests eguit de recomanacions a les ciutats que vulguin apostar per a la música i la cultura com a motor de reactivació econòmica i cultural.
 

859 SOUND DIPLOMACY A4 Survival & Reslience Report_Icons_V5.jpg
 

1. Poseu a treballar els artistes: incentiveu la creació a partir de la crisi.

2. Convertiu la creativitat en vehicles d'inversió comunitària.

3. Creeu un registre de música de la ciutat.

4. Inicieu un pla d’infraestructures culturals.

5. Creeu plans de preparació per l’emergència 

(Un espai, un esdeveniment, o a tota la ciutat).

6. Assegureu-vos que el llenguatge de la música, les arts i la cultura 

s’inclou en els marcs de les polítiques.

7. Aposteu per la perspectiva de gènere.

8. Planifiqueu i desenvolupeu una política d’economia nocturna.

9. Configureu polítiques de compensació per artistes a tota la ciutat, 

als serveis relacionats amb la música i plans pel fair play.


 
 

Elogis al manual de la resiliència de les ciutats musicals

Qualsevol alcalde o càrrecs electes locals interessats a restaurar l'activitat econòmica completa i completa de les seves ciutats o comarques hauria de considerar aquest informe sobre el veritable valor del sector creatiu que cal llegir".

Sly James, alcaldessa de Kansas City, Missouri 2011-2019

El nou manual de Sound Diplomacy proporciona un marc fantàstic per a la inclusió de l'economia musical en els plans de recuperació i ofereix estratègies creatives d'ingressos per a la inversió comunitària i el compromís empresarial. A Nova Orleans, la meva ciutat natal, la música és una presència obligatòria que ajudarà a contribuir al retorn de la nostra economia. "

Tara Hernandez, vicepresidenta del consell d’administració de la New Orleans Jazz and Heritage FoundationDescarregueu el manual complet aquí: Music Cities Resilience Handbook o consulteu el web de Sound Diplomacy.
  

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris