De l'Skrik a la screen

Et lleves i quan puges la persiana t’adones que fa un magnífic dia de primavera. Estàs de bon humor perquè és divendres i ja s’acosta el cap de setmana. Mires el mòbil i… horror, avui és dilluns! Quina cara posaries si et passés això?

Segurament, aquesta:

Encara que potser ens passa desaparcebut, aquest emoji és un homenatge a un dels quadres més celebèrrims de la Història de l’Art: El crit, d’Edvard Munch. Explica el pintor noruec que un dia passejant amb dos amics a l’hora de la posta del crepuscle va sentir “an infinite scream passing through nature”. D’aquí sorgeix la tela.

Els gravats de Warhol van catapultar l’obra expressionista a la fama. Tot i això, el seu “pop art” s’ha vist superat per la creativitat que es comparteix a les xarxes a través del mem, que s’inspira en referències d’allò més clàssiques, fins i tot algunes de la cultura popular contemporània. Us deixem alguns exemples:
 

  • La mítica màscara de la saga de pel·lícules de terror Scream:
     


 


 

  • I és que el quadre apareix en els racons més inesperats:
     


 

  • Fins i tot li han dedicat un curtmetratge a ritme de Pink Floyd:
     


 

Que una pintura de finals del s.XIX hagi arribat a ser una emoticona és només un exemple de com la cultura de masses, també la publicitat, assimila i manipula les obres d’art de tots els temps. Probablement, perquè la nostra mirada gràcies a l’art visual capta allò més essencial de l’expressió humana.


 

Si voleu petar-ho aquest cap de setmana, us deixem aquest tutorial:
 

 


 

Bon cap de setmana artistes! Ens veiem dilluns!


 

Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris