Espais recobrats, nous usos del patrimoni industrial català

Ferran Pont, Teresa Llordés  | Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Aquest llibre, produït pel mNACTEC, va comptar amb el suport del Setè Programa Marc de la Unió Europea en el marc del projecte CreativeCH, i, de la mà dels seus autors, l’arquitecte Ferran Pont i la fotògrafa Teresa Llordés contextualitza i sistematitza els nous usos que se li ha donat al patrimoni industrial arreu del territori català.

El llibre 'Espais recobrats, els nous usos del patrimoni industrial català' parteix d’una valoració sobre el patrimoni industrial, des de la preocupació pel patrimoni, passant per les reconversions d’edificis, els treballs de rehabilitació entre els anys 1980-1992, els anys noranta i l’eclosió de principis del segle XXI a la crisi actual. Finalment, ens proposa els reptes de futur. En una segona part, desplega un catàleg d'intervencions: una primera selecció de seixanta actuacions remarcables pel seu volum i nivell d'intervenció, i una segona selecció de seixanta-sis intervencions d'interès. El conjunt de 126 intervencions conforma un catàleg que té el doble objectiu de mostrar el ventall de possibilitats de transformació dels espais productius i el d'esdevenir una guia per conèixer millor una part important del nostre patrimoni.

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació