Festivals de musiques[s], un monde en mutation, une comparaison internationale

Emmanuel Négrier, Michel Guérin, Lluis Bonet (dirs.) | France Festivals | Editions Michel de Maule

Estudi comparatiu sobre els festivals de música a nou països europeus i el Quebec. En total s’hi analitzen 390 festivals de diferents gèneres, estils musicals i dimensió. En l’anàlisi es tenen en compte aspectes com les finances, la naturalesa de les ajudes públiques o privades, el projecte cultural i la política de programació, activitats paral·leles, els públics, accessibilitat, cooperació artística i partenariat territorial, estratègies de comunicació o recursos humans. L’objectiu és proporcionar, un estudi íntegre i rigorós sobre el context polític, de gestió, cultural i artístic en el qual es desenvolupen aquests esdeveniments culturals i artístics.

La primera part de «Festivals de musiques[s], un monde en mutation, une comparaison internationale» presenta els resultats de l’enquesta realitzada als 390 festivals a través d’un qüestionari acompanyat d’entrevistes. La segona presenta les monografies nacionals on es detalla l’origen dels festivals a cada país, com els tenen en compte els poders públics, la seva estructura actual i les qüestions a les quals s’ha de fer front. Els països analitzats són: Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Hongria, Itàlia, Noruega, Regne Unit, Suècia i el Quebec.

També podeu trobar al nostre Centre altres publicacions d’Emmanuel Négrier i de Lluís Bonet.

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris