Concurs Europeana per a desenvolupadors d’apps, jocs i llocs Web

Europeana

Europeana, el portal d’entrada a més de 30 milions de documents històrics i culturals, en format digital, procedents dels fons de museus, biblioteques, galeries i arxius europeus, convoca el concurs Europeana Creative Challenge per ajudar als desenvolupadors a construir un model de negoci viable amb la reutilització dels continguts digitals procedents del patrimoni cultural europeu.

La convocatòria convida a desenvolupadors creatius i emprenedors a construir prototipus de llocs Web i aplicacions temàtiques que es beneficiïn de l’accés als continguts digitals de la plataforma i que ajudin a la difusió del patrimoni cultural europeu mitjançant un model de negoci sostenible.

La primera fase del concurs està dirigida al desenvolupament d’aplicacions orientades a la història natural i educació en la història, la segona a les xarxes socials i el turisme i la tercera, al disseny. Poseu consultar alguns exemples on s’hi exploren les possibilitats que ofereix l’accés a les col·leccions digitals a través de l’API de Europeana.

El termini per presentar les propostes acaba el 31 de març de 2014. Les propostes guanyadores es presentaran a Brussel·les a finals d’abril i els premiats rebran tot el recolzament necessari en matèria tècnica, estratègica i financera per desenvolupar la idea i portar-la al mercat amb èxit.

Més informació: Europeana Creative

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris