El gasto en Ocio y Cultura en España 2013. Strategic Research Center d’EAE Business School

La despesa familiar en cultura, oci i espectacles a Espanya va caure el 2011 fins a situar-se per sota dels nivells del 2006.  Concretament, el descens va ser del 4,3% respecte a l'any anterior. Ho revela aquest estudi de l’Strategic Research Center d’EAE Business School a partir de les dades de l'Institut d'Estadística i que calcula en 32.535 d'euros el que les llars espanyoles van invertir en aquest sector.

Catalunya és la tercera comunitat on més diners van gastar les famílies en béns culturals i d'oci, amb una despesa de 2.160 euros l'any de mitjana. Al davant de Catalunya hi ha Madrid i Navarra amb 2.459 i 2.239 euros de mitjana respectivament.

La mitjana de despesa per llar al conjunt de l'estat és de 1.876 euros l'any (- 5,06 %),  i la inversió per persona se situa en 709 euros anuals (-4,32 %) respecte el 2010.

L'estudi revela que les famílies espanyoles inverteixen sobretot en serveis recreatius, seguits de les vacances, la compra de premsa, llibreria, papereria i materials i equips audiovisuals.

En aquest any, les empreses culturals que més van créixer van ser les que operaven en el segment de “Biblioteques, arxius, museus i altres institucions culturals” i les dedicades a “Activitats cinematogràfiques i de vídeo”, amb increments del 13 % i del 16 % respectivament.

En Espanya anualment s'importen béns culturals europeus per valor 583 milions d’euros.

Regne Unit, EEUU, Finlàndia, Japó i Australia són els països que més inverteixen en oci i cultura, con ratios de despesa sobre el PIB de 6,81%, 6,43%, 6,10%, 5,95% i 5,86% respectivament, apunta l’estudi.

 PDF   El gasto en Ocio y Cultura en España 2013

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris