La setmana a Facebook: museus, cultura popular, inversió pública, música, cinema i educació, materialisme, dones
No heu tingut temps de consultar el Facebook d’Interacció en els últims dies?... Feu-vos un favor i llegiu els articles!
Aquesta setmana trobareu un molt bon article de César Rendueles
També us volem informar que avui hem arribat als 1.000 seguidors de Facebook que ens animen a continuar per fer-nos grans. Moltes gràcies per fer-nos costat i per ajudar-nos a créixer.
Aquí teniu el sumari dels continguts que hem anat publicant al llarg de la setmana. Si us interessa algun article només cal que entreu al nostre facebook i el llegiu.
Boletaires | Jordi Novell
«no hi ha pressupostos socials que siguin regressius en cultura; no hi ha estat del benestar sense un dels seus pilars essencials. La nostra primera emergència nacional és la cultura; apostem-hi fort dotant-la pressupostàriament i creant polítiques articuladores del sector.»
Les polítiques culturals castiguen la música | Jordi Novell
«La Generalitat va invertir en cultura l'any 2015 menys d'un 1% sobre el total de recursos disponibles. La davallada de la inversió pública en música entre 2008-2015 ha estat del 21,4%»
CinEd Europa
Coneixeu el projecte CinEd? És un programa europeu de pedagogia del cinema impulsat a casa nostra per l'associació cultural 'A Bao a Qu'
La cultura popular al poder? | Joan M. Minguet Batllori
«La cultura popular és un eufemisme. Tota cultura es vol popular en els nostres temps. Fins i tot els creadors més radicals aspiren a la màxima difusió del seu treball. La cosa és que els governs dels darrers anys han fet creure que s’ha de tendir a la massa, perquè les masses són més bones de governar que els individus.»
Roberto Polo y los conseguidores | Elena Vozmediano
«cuando no hay estructura, no hay presupuesto adjudicado y no hay ni sede -serán necesarias reformas arquitectónicas más o menos costosas-, hay que hacer oídos sordos a los cantos al sol.»
¿Dónde están las mujeres en el gobierno de la Cultura? | Pilar Gonzalo
«el poder en las organizaciones culturales habitualmente toma la forma de un pastiche circunstancial de representantes políticos, empresas colaboradoras, puestos ejecutivos de la propia organización y algunos profesionales del sector, esto últimos en destacada minoría. Esta amalgama -lejos de aportar diversidad- subraya a través de cada una de sus partes las importantes barreras de acceso que las mujeres experimentan para alcanzar los puestos de poder y representación»
Una reivindicació artística dels valors del veïnatge | Mireia Estrada
«Des de fa cinc anys, artistes de cultures molt diverses han passat per l’Associació Jiwar –el terme jiwar vol dir “veïnatges” en àrab. Aquest és el motor d’un projecte que reivindica la creació artística com a eina de transformació i reflexió sobre la ciutat.»
lo homogéneo es inhóspito | José Ramón Insa Alba
«Hoy la innovación ocupa el espacio de las revoluciones y con ello parece que todo se tranquiliza.»
Malas noticias: Materialismo | César Rendueles
«La gente no acude a performances en museos de arte contemporáneo meramente para parecer más sofisticada sino que realmente disfruta de esas actividades. Relacionar los gustos culturales con las desigualdades sociales no equivale a concluir que la autonomía estética es una farsa, un mero espejo del sistema capitalista. En realidad, es justo al revés. Lo que Bourdieu y los materialistas sutiles intentan entender es cómo es posible que sistemáticamente se produzcan esos fenómenos de estratificación cultural a pesar de la autonomía real del gusto estético»
How To Get Millennials Into Your Museum | Amanda Smith
«So how to get these young adults back into your museum? Amy Schaffman of the Augusta Museum of History in Georgia, U.S.A thinks she might have the answer…»
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
- blog de Interacció
- 2410 lectures