Cultura i desigualtat a través de la producció i consum culturals
Kate Oakleya i Dave O'Brien | Social Identities
Basant-se en el cas del Regne Unit, l’article analitza la relació entre producció i consum culturals i la reproducció de desigualtats socials que es generen. Tot prenent d’exemple l’educció superior, i a través de diversos estudi multidisciplinaris, el document esbossa com el consum cultural és un factor estructural determinant en la producció cultural: tant des del punt de vista de educatiu com en el sí de la pròpia força de treball.
Les taxes universitàries, els processos d'admissió, així com les xarxes més properes segueixen estructurant les relacions de desigualtat socials. La participació directe de les institucions educatives en el món laboral (referit aquí en el cas concret de les indústries culturals) a través dels períodes de pràctiques, promou l’encaix en el sistema més que en la promoció de la diversitat, caient en la retòrica obertura i la meritocràcia del sistema.
El document elabora a les darreres línies una discussió de les futures necessitats d'investigació, tot vinculant la producció i el consum cultural, i les possibilitats que aquesta anàlisi suggereix. Tradicionalment, el món acadèmic i les polítiques publiques en general, s’han atansat a elles per separat i és en aquest sentit que els autors insten a prendre en consideració aquest punt de vista per futures línies de treball i acció vers la cultura i les desigualtats.
Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris
- blog de Interacció
- 2079 lectures