Posar en xarxa l'economia creativa

Cultural Cities Enquiry | Core Cities UK

En el nostre món cada vegada més urbanitzat, les ciutats tenen un paper únic i innegable a l'hora de donar suport a la cultura. Les ciutats serveixen a poblacions ben diverses, són centres creatius vitals per a àrees metropolitanes o territorials més àmplies i ofereixen oportunitats per a les properes generacions d'artistes i creatives. El valor de la cultura a la nostra vida cívica és indiscutible. Una escena cultural vibrant i pròspera es reconeix com un actiu local cada vegada més important.

Cultural Cities Enquiry és una proposta de treball en xarxa entre les ciutats més grans del Regne Unit, que valoren els següents aspectes en relació a la cultura:

  • Impostos i finances públiques
  • Propietat i desenvolupament
  • Patrocini i donacions
  • Comercialització

A més de la xarxa de grans ciutats unides per la millora social i econòmica ‘Core Cities UK’ hi participen Art Councils d’Escòcia, Gales, Irlanda del Nord i Anglaterra. Les recomanacions d’aquest informe poden ser extrapolables a les nostres ciutats, l'objectiu és considerar com podem augmentar radicalment la capacitat de les nostres ciutats per impulsar un creixement inclusiu a través de la cultura. Hi ha una gran oportunitat per alliberar el potencial existent sense necessitat d’explotar els recursos de les nostres ciutats. Ho demostra aquest informe, quan més suport a la cultura, la ciutat donarà més avantatges per a la població i l’economia urbana.

La cultura pot ajudar les ciutats a definir una visió compartida de futur, promoure la innovació i els canvis positius en les nostres empreses i institucions culturals, per dotar les comunitats, tractar de manera positiva els canvis i generar oportunitats més equitatives per a tots els individus per tal d'assolir èxits.

La inversió estratègica en la cultura pot impulsar un creixement inclusiu a les ciutats, impulsar la innovació, inversió, ocupació i prosperitat. Hem identificat quatre oportunitats estratègiques perquè a les ciutats s’impulsi la inversió en cultura i així, maximitzar els beneficis socials i econòmics que se’n deriven.

A través d’aquest treball, l’intenció és:

- Pensar en els canals i instruments actuals d’inversió en la cultura per tal de determinar com s’utilitzen aquests amb els millors efectes.

- Pensar en models alternatius de canalització de recursos a la cultura, tant econòmics com humans. Això inclou un examen d'exemples internacionals i com es poden aplicar en un context britànic.

- Presentar recomanacions pràctiques per a responsables polítics locals, nacionals, influents, finançadors i proveïdors per ajudar a planificar el desenvolupament de la ciutat.

És per tant, un document que pot ajudar crear estratègies per desenvolupar vincles entres ciutats i potencialitats d’economia creativa que puguin posar en valor la pròpia ciutadania de la xarxa interurbana. Si bé, caldrà veure com es desenvolupa l’eina i es posen en valor els diferents aspectes i quin és el benefici per la ciutat i els seus habitants.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web i el document complet:

WEB    Cultural Cities Enquiry

PDF     Cultural Cities Enquiry    
 

Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentari