EconomistsTalkArt.org. Els economistes parlen de cultura
El blog EconomistsTalkArt.org és una iniciativa per difondre l’anàlisi de polítiques de recerca cultural en clau econòmica, que va començar el novembre de 2015. Els fundadors i editors són investigadors experts en economia de la cultura d’arreu del món, i es dirigeixen a tècnics de cultura, assessories, institucions de patrimoni cultural, universitats, empreses, periodistes culturals i estudiants de gestió cultural per posar en relleu la importància de la innovació i la divulgació de les metodologies de recerca cultural.
L’espai web del projecte, que compta amb la col·laboració de l’Association for Cultural Economics International, presenta en diverses columnes, segons l’ordre de publicació, articles breus i il·lustrats que sovint es basen en treballs de recerca dels seus autors, els quals es poden consultar mitjançant enllaços. Cada article s’associa a diverses etiquetes, com ara participació cultural, gènere, felicitat, innovacions digitals, model de negoci, teoria dels jocs, economia social, valor, museus, etc., i s’ordena per categories com ara estudis economètrics, gestió cultural, economia del cinema o blogs d’economistes culturals, fins a un total de catorze temes que faciliten les cerques dels lectors.
Malgrat que la majoria d’articles es fan per encàrrec, el blog es presenta com una plataforma interactiva, i els investigadors que ho desitgin poden escriure un article per a la seva publicació, especificant la seva base de recerca i aportant informació personal perquè els editors valorin la seva idoneïtat.
Els darrers articles publicats fan referència a la participació cultural i a l’impacte de la cultura en el benestar de les persones. S’hi analitzen, d’una banda, les conseqüències del rebuig de la població jove a les formes d’art canonitzades i la preferència per nous usos culturals, i de l‘altra la incidència de les experiències culturals en la qualitat de vida. Sembla, doncs, que aquesta és una de les tendències en el camp de l’estudi de models econòmics, i que cal tenir en compte a l’hora de dissenyar projectes i polítiques culturals.
Inicieu sessió o registreu-vosper a enviar comentaris
- blog de Interacció
- 1901 lectures