Emprendizajes en cultura : sus discursos, alteraciones y contradicciones en el Estado español

En el marc de la recerca sobre «Treball, economia i producció cultural: una aproximació crítica a l’economia creativa» que va desenvolupar per a obtenir el Doctorat en Estudis Culturals a la londinenca Goldsmiths University, Jaron Rowan  va publicar la investigació realitzada al llarg de l’any 2009 i finançada pel Centro Cultural Montehermoso, on analitza els diferents discursos, narratives, programes i institucions que tenen per objecte la promoció a l’estat espanyol de l’emprenentatge als sectors  culturals. L’emergència de la figura de les i els emprenedors culturals sorgeixen en un context on l’esfera cultural ha vist incrementar fortament la seva dimensió econòmica i on les denominades indústries creatives demanden de manera creixent uns perfils professionals que posin en valor la cultura i la rentabilitzin, propiciant el desenvolupament econòmic i el teixit d’empreses culturals.

Amb la col·laboració de Clara Piazuelo en la realització de les entrevistes a les empreses i als treballadors autònoms del sector cultural, el treball combina fragments d’aquestes amb l’anàlisi dels discursos a l’estat espanyol que promouen l’emprenentatge en els sectors culturals i que Jaron Rowan ressegueix en les polítiques, institucions, organismes i programes formatius dissenyats amb aquesta finalitat. A través d’aquest estudi s’obtenen més elements de comprensió del fenomen i es constata la construcció d’un sistema complex de governança on les petites empreses i els treballadors autònoms són un instrument clau en el seu desenvolupament.

PDF  Emprendizajes en cultura : sus discursos, alteraciones y contradicciones en el Estado español

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris