Construint sinergies entre educació i cultura

Es tracta d’una iniciativa promoguda de forma conjunta per la Plataforma Europea de la Societat Civil sobre l'aprenentatge permanent (EUCIS-LLL), la Plataforma per l’Accés a la Cultura (ACP) i Culture Action Europe (CAE) organitzacions que comparteixen objectius en els àmbits de l’educació i la cultura, com ara l'ampliació de l'accés a la cultura i l'educació, fomentar la inclusió social i l’acostament entre l’aprenentatge formal, no formal i informal.

La Comissió Europea ha presentat la Comunicació 669 "Un nou concepte d’educació: invertir en competències  aconseguir millors resultats socioeconòmics"que estableix directrius de l’estratègia educativa als estats de la UE amb l’horitzó 2020. Amb aquesta Comunicació es presenta una oportunitat per aprofundir la relació entre educació i cultura,  destacant el paper fonamental de la cultura en l'ampliació de l'accés a l'educació permanent, i en particular per als grups més desfavorits.

És per això que aquest document demana a la UE que es connectin  les estratègies d'educació i cultura i polítiques a escala de la UE no només per aconseguir millorar habilitats –skills- de la població i augmentar no només les seves possibilitats d'ocupació, sinó també i sobretot, per potenciar la inclusió social i la ciutadania activa.  Per tal d’assolir es fan 7 recomanacions concretes d’acció transversal que permetin potenciar les sinergies entre els dos sectors com la millor forma d’assolir els objectius de l’horitzó 2020.

 

 PDF   Building synergies between education and culture (2013)

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris