Conclusions Sessió de Treball Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer Viladecans

El 8 d’abril del 2014 va tenir lloc a l’Atrium de Viladecans una sessió de treball del Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer on es van analitzar les conclusions de l’anterior sessió que s'havia celebrat novembre del 2013.

Les presents conclusions tanquen un primer cicle de debats sobre les arts de carrer, que va arrancar el 5 de juliol del 2013 a la primera Jornada Professional del Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer de Viladecans, va seguir el 26 de novembre del mateix any i finalitza amb el present document, testimoni de la sessió de treball que va tenir lloc a l’Atrium Viladecans el 4 d’abril del 2014.

Aquesta darrera trobada es va estructurar a partir de quatre grans eixos: el paper que han de jugar les institucions davant les arts de carrer, la vigència de les fires i dels festivals, la internacionalització enfront el reforç de l’escena local, i el paper de la ciutadania. Davant aquestes qüestions, els assistents van afegir d’altres com ara el paper clau dels municipis en la construcció d’un circuit per a les arts de carrer, la desaparició dels grans formats, la presència de les companyies catalanes en el mercat internacional o el paper de la mediació de les companyies en el conjunt de la societat.

En la sessió de treball van estar presents Amàlia Atmetlló (Companyia La Baldufa – Festival Esbaiola’t), Teresa Carranza (Coordinadora de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull), Xavier Campón (Tènic de cultura - Ajuntament de Viladecans, co-director del Festival Al Carrer de Viladecans), Daniel Carreras (Obsidiana, Acompanyament d’artistes SCP), Sílvia Duran (Coordinadora de l’Àrea de Públics – ICEC – Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya), Nèlida Falcó (Directora Àrea Arts Escèniques – ICEC – Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya), Alfred Fort (Gerent de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya -APPC), Oriol Martí (Gerent de FiraTàrrega), Carles Ruiz (Alcalde de l’Ajuntament de Viladecans), Mònica Ruz (Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona), Mireia Sabaté (Cap de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona), Ramon Simó (Director del Festival Grec de Barcelona), Margarida Troguet (Associació Professional de Gestors Culturals de Catalunya – APGCC), Alina Ventura (La Maleta d’Espectacles), Manuel Vilanova (Xarxa Teatre). Moderador: Jaume Antich, co-director del Festival Al Carrer de Viladecans.

El document amb les conclusions es pot descarregar aquí. En l'àrea professional del web del Festival també us podeu descarrergar les conclusions de la taula rodona que va tenir lloc al juliol del 2013 i les de la sessió de treball del novembre del 2013.