Obert el concurs per la direcció artística del festival BAM per als propers quatre anys

ACN Barcelona | 18 febrer 2021
 

Les candidatures es podran presentar fins al proper 18 de març. 

 

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha posat en marxa el procediment obert per a la presentació de projectes per a la direcció artística de programació del festival BAM, en el marc de les Festes de la Mercè. La nova direcció que sorgeixi programarà el festival durant els propers quatre anys, amb possibilitat de renovació d’un any més. Les candidatures es podran presentar fins al proper 18 de març

BAM són les sigles de Barcelona Acció Musical, un festival nascut el 1993 que ha esdevingut un dels principals altaveus a la ciutat de les noves formes d'expressió musical, bona part de les quals de caràcter emergent. Nascut per tal de recolzar el teixit artístic local i per acompanyar la diversitat de bandes, segells discogràfics i projectes musicals nascuts després dels Jocs Olímpics del 1992, el BAM aplega avui tant talents locals, com nacionals i també artistes del panorama internacional amb un caràcter especialment innovador.

Des de l'any 2015 dirigia la programació artística Marc Campillo, fundador i director del segell Fohen Records, que ara posa fi a l'etapa al capdavant del festival per deixar pas a un nou projecte. Els candidats a succeir-lo hauran de presentar una proposta que tingui en compte tant l'escena nacional com la internacional i que programi els diversos escenaris de la trobada amb l'objectiu que el BAM segueixi sent un esdeveniment de referència en l'escena musical barcelonina i internacional, i que mantingui i estimuli els lligams amb altres festivals i amb tota mena d'agents culturals d'altres països.

Persones jurídiques i físiques es podran presentar al concurs de manera individual o bé aplegades en col·lectius, plataformes o entitats de gestió. Les propostes per al concurs es podran presentar fins al 18 de març i seran valorades per una comissió de la qual formen part professionals vinculats al món de la música com ara Consol Sáez, crítica musical de Ràdio 4; Jordi Turtós, periodista musical i programador; Roger Roca, periodista musical; o Blanca Martínez, periodista d'El País; a més de Mònica Mateos, gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), i Daniel Gelabert, cap del departament de Festes de l'ICUB. 

Una línia d'actuació coherent amb la trajectòria seguida fins ara, la intenció de fer valdre els talents dels quals disposa la ciutat en diversos estils musicals i el manteniment del caràcter públic i obert del festival són algunes de les característiques dels projectes presentats que es valoraran especialment. Les propostes hauran de tenir molt presents els valors musicals emergents barcelonins, però també l'escena internacional més renovadora i, en cada edició, les escenes musicals de les ciutats convidades de la Mercè.

Amb vint-i-vuit edicions, el BAM s'ha consolidat com un espai consagrat a les músiques de caràcter independent de diversos estils i com aparador per als talents emergents, cosa que ha resultat especialment positiva per a les dinàmiques culturals de la ciutat. El caràcter gratuït, la proximitat  i l'atenció especial que dedica a les emergències musicals han estat en aquests anys característiques pròpies d'un festival pensat per descobrir al públic barceloní els valors més interessants i renovadors nascuts a casa nostra o a la resta del món.

Si voleu saber més sobre les condicions del concurs per triar la nova direcció artística del BAM, consulteu aquest enllaç.

 


 
 

___________________________________________________________________________