La cultura pel futur
Manifesto: El futuro de la Cultura | CGLU
En aquest nou escenari amb l’horitzó als objectius de l’Agenda 2030, la organització Ciudades y Gobiernos Locales Unidos (CGLU) ho té molt clar: la cultura hi té un paper fonamental. I és que si el medi ambient és el cavall de batalla per excel·lència del futur del nostre planeta, una de les seves quatre potes ha de ser la cultura.
L’escenari de crisis climàtica en la qual estem submergits fa que veus com la de CGLU s’alcin per a reclamar el lloc que es mereix la cultura, ja que per a ells és
un componente central de la identidad local, por su papel articulador de la solidaridad mundial y como vector para la paz y los derechos humanos.
Amb el seu manifest sorgit del Congrés de Durban el passat novembre, posen de relleu la importància de les polítiques culturals i demanen l’obertura de governs a tots els àmbits: local, regional, estatal i internacional. A més, aquestes polítiques culturals han d’incloure el respecte per la diversitat com a element clau per la resolució de conflictes, així com un espai per la creativitat cultural, la qual permetrà dibuixar el futur que volem junts. També advoquen per tornar a connectar cultura i educació i així fomentar la creativitat. Tot això en un espai resignificat, amb un patrimoni que forgi una identitat col·lectiva reconeguda per totes les identitats, formant un sentiment de pertinença comú.
És per tots aquests motius que apel·len a tots els sectors, institucions i organitzacions culturals a enfortir llaços per tal de respondre en un front comú davant dels reptes que la humanitat té per davant. Conviden a incloure els punts de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dins dels seus programes, de les seves polítiques, per tal d’aconseguir un futur més inclusiu, respectuós amb el medi ambient, i preocupat pels drets humans.
Congrés Mundial de Ciutats i Governs Locals a Durban, novembre de 2019.
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentari
- blog de Interacció
- 1452 lectures