VI Jornada de Mediació Artística. La música com a eina de transformació social

Jornada promoguda pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts CoNCA amb la col·laboració del Màster de Mediació Artística de la Universitat de Barcelona, l’Acadèmia Catalana de la Música i l’Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC.

PRESENTACIÓ

Es diu que la música té el poder d’amansir les feres, però més enllà d’aquesta coneguda qualitat, la música també és una eina útil per aconseguir millores en el context social. A partir de la música i de les seves diferents formes de manifestar-se, es pot incidir en valors socials com la responsabilitat, el compromís i la solidaritat.

Partint de les experiències prèvies realitzades en els àmbits del circ, la dansa i les arts visuals, enguany es proposa una jornada per donar a conèixer els projectes que treballen amb la música com a eina d’intervenció social.

La jornada proposa reflexionar sobre el poder transformador de la música com a eina d’intervenció social i servir de plataforma per difondre la feina silenciosa, però important, que realitzen diferents entitats del nostre país tenint com a base les tècniques musicals.

En aquesta edició, a més, es tractarà el tema del finançament dels projectes de caràcter social i es presentaran diverses línies de suport econòmic pensades específicament per a aquestes activitats de base social.
 


La jornada inclourà:

Ponència. Per què la música és una eina d’inclusió social? a càrrec de Pau Gimeno Ortuño
Finançament per a projectes de base social. Mireia Petitpierre, Sílvia Duran i Giada Calvano
Taula de projectes d’intervenció social. Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, Comusitària, Basket Beat i projectes socials de l’Orfeó Lleidatà
Presentació de vídeos de projectes. 4cordes i Xamfrà,
Actuació. Raquel Lúa


Per a més informació i inscripcions, feu clic aquí