La ciència investiga per què ens encanta l’art
Fa milers d’anys que el cervell humà produeix art, però tot just es comencen a revelar alguns dels misteris sobre la connexió entre l’activitat artística i les emocions que provoca. I és que la neurociència, gràcies a les tècniques més recents d'imatgeria cerebral, pot respondre ja per què podem desxifrar una història i sentir empatia a partir dels moviments dels ballarins en la dansa, o per què preferim experimentar l’art en companyia d’altres persones.
Les investigacions proposen patrons comuns en obres d’art de tota mena de cultures que fan pensar en «lleis universals de l’art» basades en el desenvolupament de l’instint de supervivència humana. Ho entendreu si mireu la presentació interactiva publicada recentment a ‘The Washington Post’ basada en «El llac dels cignes» de Peter Martins (amb la interpretació del New York City Ballet). També podeu veure’n un breu fragment en el vídeo següent.
A Interacció 17 veurem altres avenços de l’actual diàleg entre art i ciència. Recordeu que començarà dimecres vinent, 18 d’octubre.
Que passeu un bon cap de setmana, fins dilluns!
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
- blog de Interacció
- 2028 lectures