Música, ciència i tecnologia: la recepta perfecta dels nous festivals
David Hillier | theguardian.co.uk
Música, ciència i tecnologia: la recepta perfecta dels nous festivals. Aquesta és la idea que se n’extreu d’aquest article publicat a l’especial «Festivals 2017» del periòdic britànic The Guardian, que destaca com els festivals estan incrementant l’oferta d’activitats complementàries a la música i com, a l’era de la postveritat, la ciència contraresta els seus efectes i troba cada vegada més adeptes entre els públics de la cultura.
L’article analitza com alguns festivals han anat incorporant en els darrers anys una oferta d’activitats lligades a la ciència i la tecnologia, en molts casos destinada a un públic familiar. És el cas del festival Deer Shed (North Yorkshire), els organitzadors del qual defensen que mentre no a tots els nens els hi ha agrada l’art, l’esport o la música, bona part d’ells gaudeix amb experiències científiques. Per la seva banda, el Latitude festival ofereix un complet programa adreçat a infants que abasta des de classes d’astronomia fins a tallers on crear els seus propis ritmes experimentals.
Altres dels festivals recollits, però, adrecen la seva programació complementària a un públic adult; l’Also festival (Warwickshire), per exemple, programa conferències Ted Talk, i el Bluedot (Cheshire), que se celebra a un observatori astronòmic, ofereix xerrades sobre intel·ligència extraterrestre, el futur dels humans a l’espai o sobre l’anatomia d’un eclipsi solar.
En la mateixa línia, l’article parla de festivals que estan esborrant la línia entre escoltar i crear música. És el cas del festival Moogfest (EUA) de música, arts i tecnologia, però també del Sónar, que aquesta edició acollirà més de 300 propostes repartides per la ciutat de Barcelona que inclouen tallers i shows tecnològics, exposicions interactives, una fira sobre robòtica i l’espai Sónar+D, el congrés sobre tecnologia, transformació digital i indústries culturals.
L’autor, David Hillier, escriu sobre festivals, música i cultura nocturna i ha estat guardonat com el millor periodista de festivals del Regne Unit en 2016 per The Association of Independent Festivals. Podeu trobar les seves publicacions sobre aquestes materies al seu espai web.
Per consultar la notícia original, en anglès, feu clic al següent enllaç:
HTML «Here comes the science bit: why music festivals are going geek»
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
- blog de Interacció
- 2027 lectures