Convocatòria per crear una Plataforma Europea de festivals

La Comissió Europea ha publicat una convocatòria per desenvolupar un projecte pilot de creació d'una Plataforma Europea de festivals en l'àmbit de la cultura. L'objectiu és aprofitar el teixit de festivals present a Europa per contribuir a les diferents polítiques comunitàries en àmbits com la innovació o la inclusió social, i transmetre els principals valors de la UE, entre ells la diversitat i el diàleg intercultural.

Aquest projecte pilot pretén estimular el nombre de festivals amb dimensió europea en la seva programació; ha d'implicar festivals d'almenys quinze Estats membres; i proposar una estratègia de marca convincent.

La Plataforma se centrarà en les següents prioritats:

  • Promoure, donar visibilitat i reconeixement als festivals amb compromís europeu en la seva programació a nivell local, regional, nacional i europeu;
  • promoure la seva celebració per donar una imatge positiva d'Europa i conscienciar sobre els seus valors i diferents cultures;
  • contribuir al desenvolupament d'una àmplia audiència i l'ús de les noves tecnologies;
  • promoure i presentar creadors i artistes emergents d'altres països europeus;
  • estimular la cocreació europea;
  • i proporcionar activitats en xarxa i comunicació accessible als ciutadans.

La convocatòria és oberta a la participació d'entitats públiques i privades i compta amb un pressupost d'1 milió d'euros amb un percentatge de cofinançament comunitari del 80% del total de les despeses elegibles. La data límit per a la presentació de candidatures és el 26 de juny de 2013.

Convocatòria 

Font: I_FLASH. Direcció de Relacions Internacionals