Decisions humanes: pensaments sobre la intel·ligència artificial

Mirant a un horitzó proper, avui es generen en les societats globals tota mena de debats i discussions sobre els reptes i el potencial impacte de la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automàtic i la automatització accelerada dels sectors públics i privats.
 


El Consell Assessor de la UNESCO / Netexplo (UNAB) és una xarxa global i col·laborativa de professors universitaris, professors i investigadors. Junts, creen una plataforma de pensadors que aporten perspectiva i idees sobre el futur digital de les societats i comunitats arreu del món. La idea d'una publicació de la UNAB centrada en la Intel·ligència Artificial (AI) prové d'una immersió digital breu però intensa celebrada l'abril de 2017 al Fòrum Netexplo.

Avui es reconeix que la intel·ligència artificial és aquí per quedar-se com una dimensió clau de l'existència humana.

Què voldrà dir això en un futur proper? Estem a punt d'arribar a una singularitat, on la intel·ligència humana i la intel·ligència artificial s’integren totalment?


Podem pensar d'entrada que la intel·ligència artificial suposarà un bé més gran per a la societat, especialment per a la investigació mèdica. No obstant això, actualment no es coneix prou com pot avançar la tecnologia i fins on pot suposar un bé major. Més important encara, respondrem com a societat global escollint aquesta opció per nosaltres mateixos?
  

Per a més informació, podeu consultar el document:

PDF      Decisions humanes: pensaments sobre AI

HTML    Decisions humanes: pensaments sobre AI

 

Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris