La gestió pública de la cultura a Catalunya 1980-2016
Joaquim Rius Ulldemolins, Santi Martínez Illa i Mariano Martin Zamorano | Fundació Josep Irla
El passat divendres 9 de febrer es va presentar l’estudi sobre governança cultural, identitat i territori. Un treball que resumeix les polítiques culturals a Catalunya entre els any 1980 i 2016, fent èmfasi en les tensions entre les diferents administracions competencials en cultura al territori català. L’acte, presentat per Jenn Diaz i per Joan Manuel Tresserras, va excusar l’absència de Joaquim Rius Ulldemolins, el principal artífex del text.
L’estudi s’estructura en dos grans blocs: un primer dedicat a la institucionalització del sector cultural i la política cultural a Catalunya, amb una anàlisi de les relacions, encontres i desencontres, entre els tres principals actors de les polítiques culturals d’aquest període: el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona; i un segon adreçat a l’anàlisi de les polítiques en el marc polític i administratiu de l’Estat espanyol —i les limitacions que imposa— i al desenvolupament de les estructures d’estat tant a nivell intern com en el context de la creixentment important política cultural exterior.
L'estudi és un bon recurs de consulta per a una comprensió global del que han estat aquests trenta anys de polítiques culturals públiques a casa nostra.
PDF «Governança cultural, identitat i territori. Polítiques culturals a Catalunya, 1980-2016»
HTML «Governança cultural, identitat i territori. Polítiques culturals a Catalunya, 1980-2016»
Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris.
- blog de Interacció
- 3720 lectures