Col·lecionisme i mecenatge artístic
Francisco Calvo Serraller (ed.), Victoria Camps | Fundación Arte y Mecenazgo
Amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement del món del col·leccionisme art, i de la seva divulgació com a font de mecenatge de la cultura, en aquest estudi s’analitzen les motivacions i limitacions ètica-filosòfiques del mecenatge artístic.
Des d’una òptica multidisciplinària, els quatre assaigs que el composen busquen posar en valor i aprofundir en aquells aspectes que propicien el mecenatge, el consoliden i, l’impacte que pot aportar a la societat actual.
Des de la importància històrica que ha tingut la figura del mecenes com a facilitador d’art, les qüestions morals i ètiques que comporta el mecenatge i el col·leccionisme d’art, així com l’acte pedagògic que és en sí mateix són algunes dels temes que s’analitzen al llarg d’aquest document.
«Hay fundaciones o mecenas que se dedican a financiar programas para investigar enfermedades, o para luchar contra la pobreza, o para ayudar a establecer regímenes democráticos, y es evidente la conveniencia de hablar de su generosidad a los alumnos. ¿Puede el mecenazgo artístico competir con ellas como ejemplo de generosidad? ¿No es un mecenazgo de exquisitos y para exquisitos?» José Antonio Marina
PDF Los cauces de la generosidad. Ensayos histórico-críticos sobre los fundamentos del mecenazgo.
Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris
- blog de Interacció
- 2357 lectures