Interpretación. Para marcar la diferencia intencionadamente

Sam H. Ham | Asociación para la Interpretación del Patrimonio

Llibre imprescindible per als professionals de la interpretació del patrimoni. L’autor aporta desenes de tècniques per desenvolupar productes interpretatius – tant atesos per professionals i treballadors dels centres com autoguiats – i recopila els canvis produïts en la manera de concebre la interpretació aquestes últimes dècades. 

Sam H. Ham hi exposa la seva concepció de la comunicació temàtica a través de reflexions teòriques i experiències pràctiques. Proporciona també documentació útil perquè investigadors i professionals desenvolupin les seves pròpies aproximacions a la interpretació.

Els deu capítols que inclou el llibre ofereixen nous principis sobre el disseny, planificació i execució de trobades interpretatives temàtiques. L’autor qüestiona maneres de pensar caduques i assenyala possibilitats creatives noves i emocionants.

L’obra sistematitza, clarifica i especifica aquells processos psicològics subjacents en les trobades interpretatives. L’objectiu de l’autor és explicar metodologies que ajudin a assolir l’excel·lència i proporcionar un instrument efectiu per a la planificació i redacció de missatges potents que provoquin el pensament en els públics.

Segons paraules de l’autor al prefaci de l’obra:

“Para marcar una diferencia de forma intencionada – que es lo contrario a cruzar los dedos y esperar a tener suerte –, un intérprete necesita pensar estratégicamente en cómo abordar la interpretación. Esto significa, en primer lugar y ante todo, saber de dónde proviene un principio y ‘por qué’ tiene sentido. Si usted tiene éxito aplicando un principio que no puede explicar, todavía no se ha ‘apropiado’ de él, y más tarde será apremiado – cuando inevitablemente las audiencias, las circunstancias y los medios hayan cambiado – a aplicarlo de nuevo con el mismo éxito.”

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris

1
Etiquetes:
patrimoni