The Museum experience revisited

John H. Flak ׀ Lynn D. Dierking

Tenim el plaer de presentar-vos l’edició revisada i actualitzada de «The Museum experience», una obra publicada el 1992 que va revolucionar la manera d’entendre i tractar els visitants de museus. Els autors han incorporat en aquesta nova edició els nous avenços en recerca, teoria i pràctica de museus durant els darrers vint anys. Escrit amb un estil planer però rigorós des del punt de vista acadèmic, els autors proporcionen reflexions teòriques i aproximacions pràctiques i es plantegen per què els ciutadans van als museus, què hi van a fer, quins són els seus processos d’aprenentatge i proporcionen als professionals consells per millorar l’experiència de la visita.

Falk i Dierking que van contribuir a què els professionals dels museus tinguessin més en compte als seus visitants en un temps en què es donava molta més importància als objectes i a l’autoritat de la mateixa institució museística, recorden a «The Museum experience revisited» que s’ha triplicat el nombre de visitants de museus de tot el món, s’ha doblat el nombre d’institucions i els museus han passat de ser un luxe a una necessitat per a la societat. En aquest nou context, els autors volen conèixer millor els visitants i millorar l’experiència d’assistir a un museu i apliquen el Model d’Aprenentatge Contextual, que combina fenòmens personals, socioculturals i físics i té en compte que cada visitant aporta les seves experiències individuals.

El llibre s’estructura en tres gran apartats que fan referència a com treballar amb els usuaris abans, durant i després de la visita, més una guia pràctica per als professionals amb consells pràctics per millorar l’experiència dels visitants, i un capítol final titulat ‘Beyond de visit’ on s’apunta al futur i als nous reptes. Els autors remarquen que el més important és que els museus assumeixin un major compromís de servei públic i adaptin la seva filosofia i la seva pràctica a les noves necessitats de la societat. L’objectiu és que el museu no sigui només una estança plena d’objectes sinó que ha de ser un espai d’educació i ha de proporcionar alguna cosa més que una simple visita, una experiència. El llibre contempla també els canvis tecnològics i els nous mitjans digitals.

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris