Public libraries and social justice

John Pateman ׀ John Vincent ׀ The Network ׀ Ashgate

La bretxa entre rics i pobres augmenta cada dia Per això, és urgent que les biblioteques públiques facin front a l’exclusió i s’impliquin més en la justícia social. La supervivència de les biblioteques públiques dependrà del seu posicionament i de la seva vocació de servei a les seves comunitats locals. Aquestes són algunes de les conclusions d’aquest llibre que examina el context històric i les polítiques d’exclusió social desenvolupades durant les últimes dècades al Regne Unit. 

Els autors analitzen les diverses definicions d’exclusió social i proposen un manifesto perquè les biblioteques públiques puguin oferir uns serveis apropiats i esdevinguin un servei bàsic dins la seva comunitat.

Els autors de «Public libraries and social justice» argumenten que els professionals de les biblioteques públiques han de deixar de donar l’esquena a l’exclusió social, abandonar conceptes d’excel·lència desfasats i entendre veritablement el concepte d’equitat social. Pateman i Vincent fan un repàs a les polítiques desenvolupades pel govern i els col·lectius professionals, en matèria d’exclusió social. Identifiquen diversos projectes interessants a escala local però detecten la mancança d’una veritable estratègia consolidada i continuada en el temps. Alerten que s’ha proclamat àmpliament que les biblioteques públiques han d’estar obertes a tothom però demostren amb evidencies que la realitat és una altra.  Els autors també recorden que moltes de les iniciatives desenvolupades han provingut de fora de la professió.

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

 

 Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris