Noves polítiques, noves mirades i metodologies d’avaluació. Com podem avaluar el retorn social de les polítiques culturals?

Nicolás Barbieri, Adriana Partal, Eva Merino | Papers. Revista de Sociologia, Vol. 96, Núm. 2 (2011) p. 477-500

Resum El canvi en els objectius i en els instruments d’intervenció de les polítiques públiques no sempre comporta el desenvolupament de noves perspectives i metodologies per avaluar-les. El cas de les polítiques culturals exemplifica aquesta realitat. D’una banda, han adquirit un rol fonamental en el desenvolupament territorial que busca integrar una economia del coneixement amb la cohesió social, el govern i la sostenibilitat.

No obstant això, la perspectiva d’avaluació de les polítiques culturals continua centrada en criteris estètics, de consum cultural o, simplement, en les externalitats de la cultura. Així, aquest article contribueix al desenvolupament de metodologies per avaluar de forma científica el retorn social i el valor públic de les polítiques culturals, així com els beneficis que tenen per a la ciutadania.

PDF  Noves polítiques, noves mirades i metodologies d’avaluació. Com podem avaluar el retorn social de les polítiques culturals?

HTLM  Noves polítiques, noves mirades i metodologies d’avaluació. Com podem avaluar el retorn social de les polítiques culturals?

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris