Anàlisi impacte econòmic Festival Acústica

El Festival Acústica de Figueres de l'any 2012 va generar uns 2,2 mil·lions d’euros en el Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya, dels quals més d'1,4 mil·lions d’euros es van quedar a la ciutat,  que suposa el 0,25% del PIB de Figueres.

També va contribuir al manteniment de 276 llocs de treball directes i indirectes durant cinc dies, dels quals 196 estan directament relacionats amb l'esdeveniment i els restants, ho estan de forma indirecta. Aquestes són algunes de les conclusions que es desprenen del primer estudi sobre l'impacte econòmic d'aquest festival.

L'estudi estableix una despesa mitjana per espectador de 40 € -per 60.000 assistents-, principalment a restaurants i hotels. Els restaurants i hotels van veure com l'ocupació durant els cinc dies era de més del 75%, fins al punt que havia augmentat un 20% respecte a les setmanes anteriors. El festival ofereix el 90% de la programació gratuïta. L'estudi, elaborat per Sòcol Tecnologia Social, una empresa adscrita al Parc de Recerca de la UAB, s'ha basat en l'edició del 2012.

En xifres globals, l'estudi xifra en 2,198.377 euros l'impacte econòmic que va generar aquell any, dels quals 394.357 van ser despeses directes -organització (salaris, contractacions) i assistents- i 1,164.775 euros van ser despeses indirectes (relacionades amb l'hostaleria i la restauració). També hi ha 639.244 € en el que s'anomena "efecte multiplicador".

En termes de creació d'ocupació, el festival va suposar el manteniment de 276 llocs de treball, dels quals 196 estan directament relacionats amb el festival i els restants, ho estan de forma indirecta.  Pel que fa als ingressos estimats per l’Agència Tributària a través del pagament de l'IVA, Impost de Societats i IRPF, es van generar 244.000 €.

L'estudi destaca el retorn de diner públic invertit, que el 2012 van representar el 47% del total del pressupost. De cada euro invertit per l'Ajuntament, principal impulsor del festival, es van generar 8 € de retorn que es van quedar a la ciutat. El retorn en l'àmbit nacional és 9 € per euro invertit. La resta del pressupost ve del patrocini privat (21%) i recursos propis (32%).PDF   Anàlisi impacte econòmic Festival Acústica  Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris