TrendsWatch 2013: Back to the Future

Segon informe anual del Center for the Future of Museums (CFM) de l'American Association of Museums (AAM) que presenta les noves tendències i els canvis més significatius en els museus al llarg de l’últim any. L’objectiu és proporcionar als responsables i tècnics de museus una visió ràpida dels elements clau que hauran de tenir en compte a l’hora de dissenyar les seves estratègies futures. L’informe detecta sis tendències i per a cada una proporciona un resum, exemples concrets de com s’està desenvolupant, una valoració de la seva repercussió per als museus i per a la societat, suggeriments per aplicar-la i  referències bibliogràfiques.

Les sis tendències per aquest any són les següents: garantir les fons de finançament privades; emprar impressores 3D per fer rèpliques o adaptacions d’objectes i col·leccions; pensar quin paper poden jugar els museus en la educació superior del futur; explorar les possibilitats que les xarxes digitals i les tecnologies de geolocalització per apropar els objectes museístics a la ciutadania d’una manera més interactiva; el museu com a opció de contemplació i retir per a persones que vulguin fer una pausa en el seu dia a dia hiperconnectat; repensar la relació dels museus amb les ciutats i municipis.

 
 PDF TrendsWatch 2013: Back to the Future

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris