Francesc Serés, nou director de l’Institut Ramon Llull


L'escriptor substituirà Iolanda Batallé, que ha ocupat el càrrec des del setembre del 2018
 

L’Institut Ramon Llull (IRL) té un nou director: l’escriptor Francesc Serés (Saidí, Baix Cinca, 1972). Relleva l’editora i escriptora Iolanda Batallé, que va accedir al càrrec des del setembre del 2018, i que ha estat la primera dona que ha dirigit l’IRL.

Ho ha decidit en una reunió la junta rectora de l’Institut. Serés és professor i una de les veus narratives més importants de la literatura catalana contemporània. Va estudiar belles arts (1996) i antropologia a la UB (1998) i va cursar el grau de suficiència investigadora per la UPF, on va fer classes d’història de l’art. A banda de la seva trajectòria com a escriptor, el 2016 Francesc Serés va impulsar la Residència Faber d’arts, ciències i humanitats a Olot, projecte que el desembre de 2018 es va integrar a l’Institut Ramon Llull, amb la voluntat de crear una xarxa. Des de la integració, Serés ha estat director de l’àrea de creació de l’IRL.

L'Institut Ramon Llull és una institució formada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Govern de les Illes Balears. El seu objectiu és difondre i projectar la llengua i cultura catalana al món.

         


___________________________________________________________________