Pere Almeda, nou director de l'Institut Ramon Llull


Substituirà Francesc Serés, que ha renunciat al càrrec per motius personals
 

La junta rectora de l’Institut Ramon Llull ha nomenat Pere Almeda i Samaranch com a nou director de la institució. Substitueix Francesc Serés (membre d'Interacció), qui va accedir al càrrec el passat 30 de juny i que ha renunciat “per voluntat pròpia i motius personals”, ha informat l’IRL.

Pere Almeda i Samaranch (Barcelona, 1976) ha estat fins fa poc director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya i de la revista Idees. Jurista, té un Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Ciència Política i un postgrau en Relacions Internacionals i Cultura de Pau. És professor associat de Ciència Política a la Universitat de Barcelona. Ha treballat i col·laborat en diverses institucions com ara el Parlament de Catalunya, amb diversos departaments del Govern de la Generalitat, el Parlament Europeu o el Departament d’Afers Polítics de la Secretaria General de Nacions Unides. Va ser coordinador del projecte internacional del recinte Històric de Sant Pau i també de la Fundació Catalunya Europa, liderant la iniciativa Combatre les desigualtats: el gran repte global.

També ha estat vinculat a diversos projectes culturals i fou director de la Fundació Palau i Fabre, on impulsà diverses iniciatives com ara el Festival Poesia i +, i va comissariar exposició "Jo em rebel·lo, nosaltres existim" que va guanyar el premi a la millor exposició d'art contemporani el 2013 atorgat per l'ACCA.

És membre del Consell Assessor de l'Escola Ferran Agulló d'Òmnium Cultural i de la Fundació Catalunya Europa. L'any 2021 ha impulsat com editor i coordinador i el llibre col·lectiu Catalunya - Espanya: del conflicte al diàleg polític?. També és membre d'Interacció.

           


___________________________________________________________________