Tots som Hamlet

Al web de Jordi Pascual podeu trobar un seguit d'idees i reflexions sorgides de la seva participació a la taula rodona dedicada a Sostenibilitat i Cultura de les darreres Jornades Interacció. Trobareu el video amb la gravació completa de la sessió aquí

A "Tots som Hamlet", Pascual fa un repàs del concepte sostenibilitat, de la seva relació amb la cultura i del seu espai en el debat del desenvolupament, de les competències culturals i de la cultura com a quart pilar de la sostenibilitat. També incorpora al debat  un element complementari: el dels drets culturals. 

Pascual sosté que el sector cultural encara no ha fet una anàlisi exhaustiva de les implicacions que té l'article 27 de la Declaració Universal dels Drets Humans, que declara que tota persona té dret a participar lliurement en la vida cultural de la comunitat”. Així doncs, unes polítiques culturals basades en els drets culturals haurien d’orientar les seves accions no únicament en l’accés a la cultura sinó també en la participació real dels ciutadans. Podeu llegir el text complet de l’article en aquest enllaç.