Natàlia Garriga, la nova consellera de Cultura


Natàlia Garriga ha estat l’escollida per encapçalar el Departament de Cultura en la nova legislatura. La nova consellera va ser gerent de l’Institut Català de les Empreses Culturals entre 2007 i 2016. Substitueix en el càrrec Àngels Ponsa, nomenada el setembre de 2020.
 

Els republicans, que recuperen el control d’aquest departament després de molts anys, han decidit ubicar en el lideratge d’aquesta conselleria a una dona de la confiança del president, Pere Aragonès, i que fins ara ha portat el pes sectorial de la política cultural al partit. De fet, Garriga ha estat fins ara la directora de Serveis de Vicepresidència de la Generalitat, àrea liderada fins fa poc pel propi Aragonès; i a més continua sent secretària nacional de Política Cultural i Educació dins la direcció d’Esquerra Republicana. 

La nova consellera va néixer el 1969, és llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Funció Directiva a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, té un postgrau de comptabilitat per a advocats, Facultat Empresarials Universitat de Barcelona, va estudiar finances per a directius a ESADE, i té un curs sobre habilitats per a rendibilitzar inversions d’ESADE. En l’àmbit professional, va començar a treballar a la Generalitat de Catalunya l’any 1989, al Departament d’Economia, a l’Institut Català del Crèdit Agrari. Abans d’arribar a la direcció de Serveis de Vicepresidència, Garriga ha estat professora, entre 1998 i 2014, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en el curs d’introducció al dret dels estudis d’economia i empresa, va ser responsable tècnica a la Secretaria de Coordinació Interdepartamental al 2004, va exercir de cap de gabinet del mateix càrrec, i al 2006 va ser responsable tècnica a la Direcció General de Coordinació interdepartamental. Poc després, al 2007, va ser la gerent de l’Institut Català de les Empreses Culturals, càrrec que va ostentar fins el 2016.

 


___________________________________________________________________