Josep Vives, nou director general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques


El Govern ha aprovat el nomenament de Josep Vives i Gràcia com a nou director general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques. Substitueix Rosa Tubau Llorià, que va accedir al càrrec el setembre de 2020.
 

Josep Vives (Barcelona, 1970) és diplomat en Biblioteconomia i Documentació (Universitat de Barcelona, 1990-1992), llicenciat en Documentació (Universitat de Barcelona, 1998-2000) i ha realitzat estudis de Filosofia (Universitat de Barcelona, 1992-1996). Té un postgrau en Direcció i Gestió Públiques (Escola d'Administració Pública de Catalunya / Escola Universitària Politècnica de Mataró-Tecnocampus, 2018-2019).

Des del 2014 és professor col·laborador de la Universitat de Catalunya (UOC), actualment participa en el Màster de gestió estratègica de la informació i el coneixement a les organitzacions, el Grau d’Informació i Documentació i el Màster d'administració i govern electrònic.

Del 1988 al 1995 va desenvolupar la seva activitat a l’àmbit privat. Des de l’any 1995 ha treballat a biblioteques de diferents institucions privades i públiques especialment a la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. Des del 2007 ha exercit diferents càrrecs i funcions al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i actualment era el cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Ha publicat diferents treballs acadèmics relacionats amb la gestió bibliotecària, aspectes de propietat intel·lectual en l’àmbit cultural, alfabetització informacional i deontologia professional.

     


___________________________________________________________________