Els Clubs de Lectura Fàcil milloren l’hàbit lector, les competències lingüístiques i les relacions socials

Diputació de Barcelona. Xarxa de Biblioteques Municipals;  ICC Consultors

Aquestes són les principals conclusions que es desprenen de l’estudi d’avaluació dels Clubs de Lectura Fàcil realitzat per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Associació de Lectura Fàcil (ALF) i que posa en valor l’impacte social d’aquest programa que apropa la lectura a les persones amb dificultats lectores.

L’estudi realitzat posa de manifest que l’hàbit lector augmenta en més d’un 50%, seguit de les competències lingüístiques (17,89%), les relacions socials (9,38%) i l’ús dels serveis de la biblioteca (9,46%).

Actualment la XBM disposa de més de 70 Clubs de Lectura Fàcil en 56 biblioteques que es reuneixen periòdicament per llegir i comentar llibres indicats especialment per a persones amb dificultats de comprensió lectora. Els responsables d’aquests clubs treballen per fer accessible la lectura a tota la ciutadania i s’esforcen per donar suport a les persones que podrien quedar excloses d’aquest àmbit.

Els resultats de l’estudi que es va dur a terme entre els anys 2016 i 2017, es van presentar davant les 12 biblioteques participants: les Biblioteques de Lloreda, El Pomar i Sant Roc de Badalona; les biblioteques Gòtic-Andreu Nin i Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona; la Biblioteca Antonio Martin del Prat de Llobregat; la Biblioteca Josep Soler i Vidal de Gavà; la Biblioteca Josep Janés de l’Hospitalet de Llobregat; la Biblioteca Municipal de Manlleu; la Biblioteca de Montornès del Vallès, la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí i la Biblioteca de Viladecans.

Durant la trobada, es va presentar el Club de Lectura Fàcil en castellà i veu alta de la Biblioteca Josep Janés d’Hospitalet de Llobregat que funciona des de l’any 2006 i fomenta el gust per la lectura i la converteix en un acte social. L’experiència d’aquest club posa de manifest que els seus participants comparteixen un alt grau de motivació per l’aprenentatge, l’afany de superació i la constància.

Font: Bibliosfera


PDF Avaluació dels clubs de lectura fàcil 

Infografia



Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris