Com construir arquitectura de dades culturals
Centro de Memória, Documentação e Referência Itaú Cultural
L’edició 23 de la Revista de l’Observatori Itaú Cultural es centra en donar protagonisme a les dades i indicadors culturals. Reafirma la seva importància per al desenvolupament de l’economia de la cultura alhora que subratlla els límits amb els que es pot trobar mesurar la vida social.
L’Observatori Itaú Cultural va néixer l’any 2006 a Brasil per donar cabuda a l’anàlisi de la gestió, l’economia i les polítiques culturals. Una de les branques de difusió que utilitza és la Revista de l’Observatori que va començar a editar-se l’any 2014.
«Observatório Itaú Cultural [ed.23] – Economia da cultura: estatísticas e indicadores para o desenvolvimento» difon un conjunt d’iniciatives consolidades, tant a nivell nacional com internacional, que desenvolupen sistemes d’informació i mètriques culturals. Des de la perspectiva internacional s’aborden casos de Colòmbia, Espanya, Regne Unit i Uruguai. L’article relatiu a Espanya, “Sistemas estatísticos para a economia da cultura da Espanha”, posa de manifest que s’ha avançat molt en la construcció d’una arquitectura de dades culturals al llarg de l’última dècada però encara queda molt camí per recórrer. L’article realitza una feina important de sistematització per a llistar d’institucions que realitzen tasques relacionades amb les dades culturals. El Centre d’Estudis i Recursos Culturals, es troba entre aquests. Destaca com a positiu l’esforç per a estandarditzar dades per a poder comparar-les, però alhora senyala la necessitat de treballar en dimensions més complexes com l’anàlisi de la diversitat cultural, la capacitat creativa o la participació i accés a la cultura, entre d’altres.
Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris.
- blog de Interacció
- 2229 lectures