Tampa tampam, ara ve nadal!

Ja hi som de ple. Un any més ens preparem per les trobades al voltant d’una taula, per gaudir d'àpats copiosos i menjar dolços a tota hora a la llum d’espelmes i coloraines mentre cantem aquestes cançons que tornen cada any.Les festes de nadal també son sinònim de funcions especials als teatres, de visites familiars als museus, rebre entrades per aquell concert que tant il·lusiona o regalar el llibre que esperes que tinguin temps de llegir, tot plegat sempre amb l’afegit del ‘si no t’agrada es pot canviar’.


Molt especialment, també és temps de cultura popular, de rituals màgics que celebrem sense adonar-nos, com ara alimentar i fer cagar el tió a casa o escoltar el cant de la sibil·la (aquesta no, la de la nit de nadal) i fins i tot fer cremar les falles a les muntanyes del Prepirineu berguedà, aratambé en paper. Evidentment tampoc hi pot faltar la companyia de la figura del caganer que és un imprescindible de qualsevol pessebre a casa nostra. Sort que és de fang!


Però hi ha una cosa que ens hem oblidat i probablement sigui la més imprescindible, malgrat que de vegades no s'endugui tot el protagonisme en aquests rituals, son les cançons de nadal: les nadales. Potser n'hi ha algunes que de tant conegudes, cantades i recantades ja les tenim ben avorrides i ens fan fins i tot mandra. És per això que us compartim aquest àlbum amb cançons de nadal que encara us poden sorprendre, tot i ser en la nostra llengua.

Des d'Interacció us volem desitjar que passeu molt bones festes i tingueu una molt bona entrada a l’hivern i al nou any que ens espera, un fantàstic 2019 que de ben segur serà un any ple de nous reptes d'interacció cultural!

Salut i fins l’any vinent!




Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris