VI Jornada de Foment de la Lectura al Prat. Joves i lectura

Ja teniu a la vostra disposició els continguts d’aquesta Jornada que, en aquesta sisena edició, va voler aproximar-se al món de la joventut, a les seves inquietuds, hàbits, formes de pensament, de creació i de relacionar-se. L’objectiu era obrir una nova mirada cap al món juvenil, treure estigmes i reflexionar sobre els joves i sobre les institucions culturals, especialment les biblioteques. S’hi van explorar altres formes de lectura no convencionals amb diferents creadors que han situat la lectura en el centre de la seva activitat i s’hi van identificar, compartir i analitzar algunes experiències lectores adreçades a col·lectius joves.

La Jornada va obrir amb una conferència de l’antropòleg Manuel Delgado titulada ‘De què parlem quan diem joves?’ i va seguir amb conversa sobre joves i lectura entre la professora de la UAB, Mireia Manresa, i el professor de la UPF Daniel Cassany. Esther Omella, de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, va presentar l’estudi ‘Actituds i expectatives dels joves vers la biblioteca pública’. S’hi van celebrar dues taules rodones:

‘Els joves com a creadors de continguts’, amb Daniel  López Valle (periodista i escriptor), Laura Fernández (periodista cultural i escriptora), Jaron Rowan (investigador i agitador cultural) i Ingrid Guardiola (professora UdG i UPF especialista en audiovisuals), i

‘Aproximacions al treball de foment de la lectura amb joves’ amb Emma Armengod (Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero), Joan Puig Malet (professor), Alba Sabaté (escriptora i professora), Núria Silvestre Gusí (Biblioteca Municipal de Manlleu) i Pep Montes (gestor cultural).  

Podeu veure els tots els vídeos de la jornada aquí.

Font: Biblioteca Antonio Martín

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris